Vă prezentăm în continuare articole interesante din domeniul psihologiei și nu numai. Vă doresc lecturare placută!

 


 • Suntem ceea ce gândim - Martie 02, 2016, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       Că tot ne aflăm în prima parte a anului şi primăvara începe să ne salute, iar noi o aşteptăm cu drag, este un bun prilej pentru făurirea de noi planuri şi împlinirea multor dorinţe...Cititi tot articolul »

 • Pentru un an nou şi pentru toate zilele… - Ianuarie 06, 2016, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       Vă doresc un an cu realizări frumoase, să vă simţiţi împliniţi, iubiţi, apreciaţi, valoroşi şi să nu uitaţi nici dumneavoastră să iubiţi, să apreciaţi si să faceţi pe cei din jurul dumneavoastră să se simtă valoroşi...Cititi tot articolul »

 • Gânduri albe și curate pentru sărbătoarea iernii - Decembrie 29, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       De câteva zile, mă tot gândeam să scriu ceva, dar nu ştiam cu ce şi despre ce să încep, având în vedere că e o perioadă frumoasă, sfântă, în care sărbătorim Naşterea Mântuitorului. E şi sfârşit de an, şi voiam să fie ceva în acord cu această frumoasă perioadă...Cititi tot articolul »

 • Dacă aş fi făcut ce trebuia făcut… - Noiembrie 18, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       Auzim mereu în jur “trebuia făcut aia”, “dacă aş fi făcut aia”, “am greşit aia”, “s-a greşit cutare”... E firesc să greşim, dar nu e normal să stăm şi doar să zicem "trebuia, trebuia, trebuia...", sau şi mai periculos doar să acuzăm pe alţii...Cititi tot articolul »

 • Culorile emoţiei - Octombrie 20, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       Că tot este toamnă şi acest anotimp ne oferă un frumos peisaj cromatic al naturii ce ne inspiră şi ne cheamă spre meditaţie, vom vorbi în acest material despre interiorul nostru, despre emoţii, stări şi sentimente...Cititi tot articolul »

 • Limbajul şi comportamentul părinţilor - Septembrie 29, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       De multe ori adulţii folosesc un limbaj şi adoptă un comportament care lasă mult de dorit, mai ales într-o societate "civilizată" aşa cum o percepem noi în zilele noastre. Însă nu ar fi o foarte mare problemă, mai ales într-o eră în care este permis aproape orice, în care fiecare face ce vrea, în care ai dreptul la maximă "libertate"...Cititi tot articolul »

 • Cele 5 cuvinte magice care pot schimba lumea - Septembrie 08, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       Cuvintele au o putere nebanuită, care pot face multe: pot să unească oameni, pot sa desparta oameni, pot schimba situaţii, pot împăca sau pot răni. Cuvintele au atribuite valori diferite, de exemplu, anumite cuvinte pot fi simple pentru anumiţi oameni, în timp ce pentru alţii au o deosebită valoare...Cititi tot articolul »

 • Curiozitatea copiilor - August 30, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       În multe situaţii părinţii copiilor (în special părinţii copiilor cu vârsta de până în 10 ani), sunt asaltaţi cu zeci de întrebări din partea micuţilor exploratori, aflaţi într-o continuă dezvoltare şi cunoaştere...Cititi tot articolul »

 • Înfângerea şi resemnarea sau lupta... - partea II - August 16, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       George Enescu spunea într-un citat de-al său că „anii ridează pielea, dar renunţarea la ideal ridează sufletul”. Din acest citat putem extrage mai multe informaţii şi ne putem pune mai multe semne de întrebare....Cititi tot articolul »

 • Înfângerea şi resemnarea sau lupta... - partea I - August 01, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       De multe ori auzim în jur expresii de genul „nu mai pot”, „nu mai am forţa”, „nu mai vreau”. Acestea sunt expresii premergătoare eşecului, arată lipsa dorinţei, speranţei de a continua...Cititi tot articolul »

 • Aprecierea, implicarea, empatia si iubirea in viata de cuplu... - Mai 28, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       Cine trebuie sau nu trebuie sa fie pe locul doi? Trebuie oare sa existe primul loc intre soti? Poate sa existe, oare, planul doi privind sotia (sau sotul in unele cazuri)? Eu cred ca...Cititi tot articolul »

 • Reusita unei relatii - Aprilie 05, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       În cele ce urmează o să vă relatez o părere personală asupra anumitor evenimente din timpul vieţii şi asupra modului cum oamenii reacţionează atunci când se întâlnesc cu ele. Cititi tot articolul »

 • Voinţa, parte a vieţii... - Martie 18, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       Un deosebit citat al poetului Alfred de Vigny definea voinţa ca reprezentând viaţa întreaga, voinţa fiind credinţa umană. De asemenea acelaşi autor era de părere că dacă ai vrea să fii fericit, ai fi, voinţa putând muta munţii din loc. Cititi tot articolul »

 • Citate celebre din toata lumea - Martie 10, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       Va invitam sa lecturati unele din cele mai cunoscute citate rostite de unele din cele mai recunoscute personalitati din toata lumea. Lectii de viata, cuvinte motivationale, pozitivitate... Cititi tot articolul »

 • Citate celebre romanesti - Martie 01, 2015, Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina


       Va invitam sa lecturati unele din cele mai cunoscute citate rostite de unele din cele mai recunoscute personalitati romanesti. Lectii de viata, cuvinte motivationale, pozitivitate... Cititi tot articolul »