Reusita unei relatii

 


poza-cuplu       În cele ce urmează o să vă relatez o părere personală asupra anumitor evenimente din timpul vieţii şi asupra modului cum oamenii reacţionează atunci când se întâlnesc cu ele.
        Multe întâmplări mai mult sau mai puţin plăcute au loc inevitabil în viaţa unui om. Acestea au loc în toate ariile sociale şi de asemenea nici viaţa de familie nu este ocolită, însă cheia pentru o adevărată relaţie reuşită este să nu arunci acea relaţie ca şi cum ar fi o pereche de şosete.
        Căsnicia nu trebuie călcată în picioare şi nici aruncată, sau lovită. Pauzele, încheierile şi reluările de relaţii nu arată decât instabilitatea relaţiei, vulnerabilităţile şi nehotărârile existente la unul dintre parteneri sau la ambii, în cazul în care se doreşte pauza de către ambii parteneri.
        În această epocă „modernă” există foarte multe divorţuri, foarte multe prietenii mai mult aventuriere, decât prietenii pentru o relaţie de căsătorie şi pe deasupra mai suntem şi indignaţi că nimic nu merge bine… oare de ce?
        În primul rând sunt de părere că mass-media, filmele şi tot ce se vinde în zilele noastre pe piaţă şi e la mare căutare sunt sursele acestor eşecuri, dar nu ele în sine, ci faptul că noi le luăm drept „hrană”, muze, sunt sursele noastre de inspiraţie, şi din păcate mulţi oameni le şi aplică. De ce oare nu luăm ca exemple alte întâmplări, de ce nu ne inspiram din cărţi bune, sau din vieţile unor oameni sau familii de la care ai ce învăţa? Valori morale, bune maniere, valori spirituale, lucruri care sigur te vor ajuta nu numai să nu dai greş, ci mai ales te vor ajuta sa fii fericit, împlinit!
        Câte divorţuri existau pe timpul în care nu era atâta desfrâu la televizor, şi în plus acum sursele care promovează astfel de lucruri au crescut foarte mult, internetul e plin de aşa ceva, iar despre reviste şi ziare nu mai este loc de discuţie, materialele publicitare fiind expuse pe geamurile chioşcurilor, în plină stradă, vânzându-se tot felul de reviste, uneori ajungând chiar în mâna minorilor, adolescenţii privind şi studiind cu mare interes respectivele materiale.
        Dar mai grav acum este că nu numai la televizor sau în media întâlnim astfel de cazuri, ci chiar şi în viaţa de zi cu zi, pe străzi au apărut, fete împopoţonate mai mult facial şi corporal, şi mult mai „dezbrăcate” vestimentar, cât despre cultural şi valoric nu cred ca mai e loc de discuţie!
        E cumva o diferenţă mare între vremurile de atunci şi acum? Cu siguranţa da, şi statisticile demonstrează asta.
        Dacă e să luam cazurile de divorţ, câte cazuri erau pe timpul părinţilor sau bunicilor noştri? Şi să nu uităm că ei chiar au trecut prin vremuri grele, mai ales bunicii, să nu uităm de războaie, când bunicii erau plecaţi pe câmpul de luptă, unii poate fără să se mai întoarcă, şi totuşi doamnele lor le rămâneau fidele şi îi aşteptau? Câte cazuri de aşteptări, de fidelitate, mai există azi?
        Ce aveau acei oameni în plus din acele timpuri, nu demult apuse, faţă de noi? Părerea mea personală e că exista în inima lor iubirea aceea frumoasă, la care cu toţii visăm, aveau respect, răbdare, înţelepciune, şi mai presus de toate aveau mintea curată, şi mai ales cunoşteau bine noţiunea şi definiţia familiei! Cu toate că nu ştiau atâta carte, atâtea metode de reuşite şi relaţii frumoase şi mai ales fără căsătorii de probă, ştiau să fie temperaţi, ştiau să fie toleranţi şi să fie buni, răbdători, iubitori, buni părinţi şi educatori, aveau mintea şi trupurile curate, erau limpezi, gândeau frumos, şi cel mai important e că nu erau egoişti, ci ştiau să dăruie, să ofere şi să se sacrifice pentru soţie/soţ şi familie.
        Cea mai buna carte pentru ei se numea „Credinţa” şi cel mai bun Profesor era Dumnezeu. Ei pe El îl aveau ca model, în special pe Domnul Iisus Hristos, care ne-a dat pilda adevăratei jertfe şi iubiri. Să nu uităm căci Taina Căsătoriei dintre soţi este asemenea relaţiei dintre Iisus şi Biserică, ar fi bine să nu uităm această analogie, căci dacă ne vom gândi la ce ar face Domnul cu Biserica Sa şi pentru buna rânduială a ei, sigur nu ne vom mai gândi la pauze, despărţiri, divorţuri, şi nici la alte lucruri ce pervertesc, ci vom ştii să unim, să consolidăm, să întărim, pentru a avea familii şi vieţi fericite!
        În încheiere vă doresc să faceţi şi să facem cu toţii cele mai bune şi înţelepte alegeri, să ne alegem cele mai potrivite cuvinte în funcţie de fiecare moment, să iubim şi să arătăm bunătate, înţelegere şi siguranţă, să ştim să spunem vorbe bune, care să calmeze în situaţiile tensionate şi să avem şi să construim relaţii fericite şi armonioase, pline de încredere şi de siguranţă!

Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina

Inapoi la sectiunea Articole