Dacă aş fi făcut ce trebuia făcut…

 


poza-fire-iarba       Auzim mereu în jur “trebuia făcut aia”, “dacă aş fi făcut aia”, “am greşit aia”, “s-a greşit cutare”... E firesc să greşim, dar nu e normal să stăm şi doar să zicem "trebuia, trebuia, trebuia...", sau şi mai periculos doar să acuzăm pe alţii. E foarte bine că ne-am dat seama şi că am conştientizat problema, dar trebuie să şi facem ceva pentru a schimba situaţia. Trebuie să acţionăm pentru a nu mai fi aşa. Este timpul să corectăm situaţia dacă se mai poate sau dacă nu se poate, să o luăm de la capăt.
       E simplu doar să criticăm ceea ce trebuia făcut, dar este mai greu să luăm atitudine, şi mai ales să luăm o atitudine potrivită.
      Mulţi poate din teama necunoscutului nu iau atitudinea corespunzătoare, mulţi se complac şi se ascund sub acest “trebuia” dar fără să schimbe nimic.
       Este bine ca acest “dacă” şi acest “trebuia” să nu se întindă pe o perioadă mare de timp, ci este de preferat ca acest adverb imperativ să se transforme în “am rezolvat”, “am făcut”, “am realizat”, sau “am încercat şi varianta asta”.
       Gândurile, planurile, visele sunt bune şi indicate, dar pentru a da roade, pentru a avea rezultatele dorite este necesar să le dăm viaţă, să le mişcăm cumva pentru a exista şi a ieşi dincolo de gânduri, putând astfel ca planurile şi visele să se transforme în realitate.
        Dar pentru a putea realiza aceste lucruri, pentru a ne putea să ne întrecem pe noi înşine, să ne ajutăm, să ne auto-ajutăm pentru a trece barierele, care uneori sunt autoimpuse de noi, avem nevoie să purtăm mereu cu noi ceva. Aceste lucruri de care avem nevoie sunt: încrederea, motivaţia, voinţa şi speranţa că totul va fi bine.
        Având aceste lucruri vom avea mereu puterea de a schimba lucrurile care nu merg bine în lucruri care vor merge bine!
        Dar alături de toate acestea este bine să avem mereu în noi lumina gândurilor bune, raţiunea de a discerne, iar în suflete credinţa şi nădejdea că lucrurile se vor îndrepta, căci dacă vom crede şi vom face, sigur se va şi întâmpla!

Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina

Inapoi la sectiunea Articole