Voinţa, parte a vieţii…

 


poza-vointa       Un deosebit citat al poetului Alfred de Vigny definea voinţa ca reprezentând viaţa întreaga, voinţa fiind credinţa umană. De asemenea acelaşi autor era de părere că dacă ai vrea să fii fericit, ai fi, voinţa putând muta munţii din loc.
        Tot ce vrem să facem ţine de propria voinţă, ea este izvorul! Decizia îţi aparţine!
        Chiar dacă eşti motivat şi ai toate motivele să faci ceva, să iei o decizie clară pentru a face câteva schimbări în stilul de viaţă, de exemplu a renunţa la fumat sau a-ţi schimba anumite comportamente greşite şi viaţa în bine, dar nu ai voinţă, nu vrei din suflet să te schimbi şi să faci acea schimbare, nimeni altcineva nu o va putea face în locul tău, şi astfel schimbarea nu va putea avea loc. În acest caz tu nici măcar nu vei vedea, vrea şi nici măcar nu vei putea primi ajutorul celor din jur, pentru că nu il vei lua în calcul şi nici nu te va interesa.
        Oare de ce? Deseori ne punem această întrebare… de ce nu reuşim să renunţăm la anumite comportamente în pofida tuturor semnalelor exterioare pe care le primim? Răspunsul ar ţine de voinţă, faptul că omul nu îşi doreşte cu adevărat, adică să simtă din interiorul său că vrea un anumit lucru, schimbarea şi luarea de atitudine nu poate avea loc.
        De-a lungul vieţii este posibil ca omul să aibă nevoie de mai multe lucruri, printre care amintim de:

Autor - Psih. Neacsa Ionela Cristina

Inapoi la sectiunea Articole